Tο ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη) σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.
Το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

«Απόσυρση του τουρκικού στρατού τώρα από την Κύπρο, να χτιστούν Νατοϊκές βάσεις!» – Εκθεση-«βόμβα» για λογαριασμό του Λ. Οίκου


Συγκλονιστικό σχέδιο για την Κύπρο και όχι μόνο,  φέρνει έκθεση του αμερικανικού γεωπολιτικού ινστιτούτου Centre for Strategic & International Studies (CSIS), που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του  Λευκού Οίκου για  την Τουρκία στην ΝΑ Μεσόγειο, ….η οποία φέρεται να «θέλει  να σφετεριστεί τους ενεργειακούς πόρους πολιορκώντας την  Κύπρο», κάτι  που δεν θα επιτρέψει ποτέ ο αναβαθμισμένος  αμερικανικός παράγοντας λόγω Ρωσίας και Κίνας.

-
Η «παραγγελία» έκθεσης  της αμερικανικής κυβέρνησης προς το ινστιτούτο αποτελεί προάγγελο τεράστιων…εξελίξεων για την Κύπρο ,  στην οποία οι ΗΠΑ «προετοιμάζουν» την αποχώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μέσω ενός νέου σχεδίου «επανένωσης» , αλλά και την μερική  απόσυρση των Βρετανών που κατέχουν δύο τρομερά κομβικές βάσεις για το έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Η έκθεση κάνει συστάσεις για την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στο νησί, των οποίων απαιτεί…( απαραίτητη προϋπόθεση για ευόδωση των αμερικανικών σχεδίων) την πλήρη αποχώρηση και τονίζει την  δημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας κατά της Τουρκίας από ΗΠΑ,  Ελλάδα , Κύπρο , Ισραήλ, με σκοπό τον πλήρη , ενεργειακό, γεωπολιτικό και αμυντικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής .

Η έκθεση «βόμβα» έχει επί μέρους θέματα με τίτλους: 
«Η απομάκρυνση όλων των στρατευμάτων από την Κύπρο», «επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή  και  η χρήση από το Πεντάγωνο  των βρετανικών βάσεων στο νησί» , «η  εγκατάσταση του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο» « το σύμφωνο Ελλάδος -Κύπρου-Αιγύπτου».

Ξεκάθαρα , οι Αμερικανοί γεωπολιτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν με έμφαση  στους  αξιωματούχους του Λευκού Οίκου ότι η Τουρκία με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις  «κλάδος Ελαίας» κατά  των Σύρων Κούρδων και του ΡΚΚ,  την επιχείρηση « Ασπίδα του  Ευφράτη» και την  ναυτική επιχείρηση « Ασπίδα της Μεσογείου»,…. θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους  τις  τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο,  ενώ απειλούν άμεσα την Κύπρο .

Το αμερικανικό  Κέντρο  δεξαμενών σκέψης που διαμορφώνει αυστηρά  την αμερικανική πολιτική στους τομείς των Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS),  κυκλοφόρησε την έκθεση 78 σελίδων , με κύριο τίτλο «η στρατηγική επαναφορά των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και η  αποκατάσταση της».

Η βαρυσήμαντη  έκθεση, θεωρεί  την Άγκυρα ως «απειλή» για να σφετερισμό της εξουσίας ελέγχου των λεκανών απορροής της περιοχής, και προτείνει στον Τραμπ να κινηθεί πάση θυσία για  να εμποδίσει την Τουρκία.
Προτείνει  επίσης την ακόμα πιο στενή συνεργασία  Ουάσιγκτον και Κύπρου» σε αυτήν την ιδιότυπη απομόνωση»  της Τουρκίας στην περιοχή και την αναχαίτιση  κάθε τουρκικής  επιθετικής ενέργειας στο νησί .
Ο πρώην διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β Alterman,  ο πρώην διπλωμάτης Heather a.conley μαζί με  τους εμπειρογνώμονες του γεωπολιτικού ινστιτούτου CSIS Haim Malka και  Donatienne Ruy έγραψαν την έκθεση 78 σελίδων, «που στοχοποιεί ευθέως την Τουρκία η οποία δεν ευθυγραμμίζεται με τις ΗΠΑ»…για αυτό απαιτείται η  αναζήτηση νέων στρατιωτικών εναλλακτικών  λύσεων στην περιοχή, οι οποίες «δείχνουν» ξεκάθαρα Ελλάδα .
Στις συμβουλές του ινστιτούτου προς τον Τραμπ τονίζεται «η ακόμα περαιτέρω ανάπτυξη των  ελληνοαμερικανικών σχέσεων», ενώ το  CSIS επισημαίνει  ότι το Πεντάγωνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει  τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο ως κύριο ορμητήριο μιας και απέχει 650 χλμ από την Βαγδάτη και 350 χλμ από την Ράκκα .

Επίσης τονίζει ότι, «το νησί της Κύπρου εκπληρώνει  όλα τα χαρακτηριστικά για την υλοποίηση των συμφερόντων  πρόληψης της Ευρω-Ατλαντικής Συμμαχίας, εκτός φυσικά από την  τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νησί».

Η ίδια αναφέρει  επισημαίνοντας ότι «οι Κύπριοι Έλληνες δεν μπορούν να προστατευθούν ( από τους Τούρκους)», ενώ το CSIS σημείωσε ότι το Πεντάγωνο θα μπορούσε να πιέσει για την απόσυρση των τουρκικών  στρατευμάτων από την Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή οι  ΗΠΑ θα πρέπει  να προβούν σε γενναία  αύξηση των οικονομικών επενδύσεων στην μεγαλόνησο,  η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει την κινεζική και ρωσική κυριαρχία.

Η  Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ  θα συνεργαστούν μέσου του αγωγού EAST MED και προτρέπεται η πλήρης αμυντική  υποστήριξη  του έργου του αγωγού που θα τροφοδοτεί φυσικό αέριο την Ευρώπη .

Το κέντρο γεωπολιτικών μελετών της Ουάσιγκτον (CSIS) ορίζει ότι Ευρώπη και  Ρωσία δεν πρέπει να έχουν μεγάλη επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πιθανή  μεταφορά φυσικού αερίου προς την Τουρκία θα αποδυνάμωνε  την ασφάλεια του ισραηλινού αγωγού  που είναι ζωτικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ασφάλεια της ΝΑ Μεσογείου, όπως  καταγράφηκε στην έκθεση θα πρέπει να δοθεί και στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Απαιτείται επίσης περαιτέρω εμβάθυνση της σχέσης του Αλ Σίσι με το Ισραήλ , με την κατάρτιση ενός αμυντικού συμφώνου κατά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, κάτι που  ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει την δημιουργία του εδώ και μεγάλο διάστημα .
Η Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση , η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος θα αποτελέσουν «μέλη» αυτής της Συμμαχίας προς  τον κοινό σκοπό , ενώ η ικανότητα του 6ου αμερικανικού στόλου θα πρέπει να αυξηθεί κατακόρυφα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της περιοχής.

-
Σύμφωνα με  αναλυτές η … «έκθεση» του αμερικανικού γεωπολιτικού ινστιτούτου , που καθορίζει την πολιτική των ΗΠΑ και της εκάστοτε κυβέρνησης …τα λέει όλα..για αυτά που θα ακολουθήσουν για την Τουρκία που έχει προσδεθεί στο άρμα της Ρωσίας –Κίνας , ενώ μιλά  για πρώτη φορά για απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής .Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας 


pentapostagma.gr
SHARE

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ

θέλω να δώσω φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία καιπολλοί περισσότεροι την ζωή τους για την ΠΑΤΡΙΔΑ, ώστε να υπάρχουμε εμείς σήμερα ως Έθνος και πολίτες αυτής της ένδοξης χώρας που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ….

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

by click4money

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 24-11-2011 ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ Άρθρο 120 ΑΡΧΑΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΒΕΡΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Δ.Ν.Τ. ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΓΓΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΟΚΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΥΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΗΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ ΙΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΧΩΡ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΑΤΤΙΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΡΤΗΡΙΕΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΝΑΖΙ ΝΑΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΝΙΚΟΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΟΡΚΗΖΟΜΑΙ... Π.Α. Π.Ν. ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ Παναγιώτης Δαρίβας ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Ε. ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΟΙ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΟΚ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΤΟ 'ΞΕΡΕΣ? ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ANUNNAKI CHEMTRAILS CIA EURO HAARP ILLUMINATI INTERNET ISIS J.F.K. LEFTHY NASA PKK STEΑLTH UCK UFO WEHRMACHT