Tο ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη) σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.
Το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

Σοκ και δέος στην Άγκυρα! Ελλάδα και Κύπρος θα ανακηρύξουν ΑΟΖ – Μπαίνει «σφήνα» και το Ισραήλ – Έρχεται περιφερειακή σύρραξη
Προάγγελο πολεμικών γεγονότων ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο αλλά και το Ισραήλ προβλέπεται από την πρόθεση της Τουρκίας να μπει «σφήνα» ανάμεσα σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ για να διεκδικήσει κάτι που σαφέστατα δεν της ανήκει σύμφωνα με τουρκικό κανάλι..πριν λίγο. 
Το δημοσίευμα αναφέρει  για «σχέδιο της Κύπρου με την Ελλάδα για τον διαμοιρασμό της τεράστιας  θαλάσσιας περιοχής ανοιχτά της Αττάλειας χαράσοντας με μια νοητή γραμμή στη μέση ώστε να οριστεί  Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ο  οποίος προβλέπει ότι αυτή η ζώνη θα «συμπίπτει» με την ΑΟΖ της Τουρκίας …η οποία όμως δεν υφίσταται.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά κι η Ελλάδα προσθέτουν  μια νέα διάσταση στις πρωτοβουλίες τους για ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα και αποκλείουν την τουρκική πλευρά στη Μεσόγειο, τονίζει το δημοσίευμα .
Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν « έξοδο» στην Ανατολική Μεσόγειο, παρ ‘όλες τις αντιρρήσεις Ελλάδος και Κύπρου ,  τονίζει το άρθρο επισημαίνοντας ότι τώρα Κύπριοι και Έλληνες ετοιμάζονται  να υφαρπάξουν θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Αττάλειας .

Ελλάδα και  Κύπρος με βάση την Ρόδο ή το Καστελόριζο μέχρι τις ακτές της Αττάλειας ετοιμάζονται να χαράξουν μια νοητή ευθεία γραμμή στη μέση υφαρπάζοντας στην ουσία την τουρκική ΑΟΖ, τονίζει το τουρκικό κανάλι .

Ο  χάρτης που θα δημιουργηθεί με τον καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου θα συμπίπτει με την ΑΟΖ που έχει κηρύξει η Τουρκία.
Ο νέος χάρτης που  θα κυκλοφορήσει, θα εμπεριέχει την θαλάσσια ζώνη της Αττάλειας και θα επικαλύπτει τις αποκλειστικές οικονομικές  ζώνες Ελλάδος και Κύπρου..καταλήγει το άρθρο.


Η τουρκοκυπριακή πλευρά αντιδρά στις εξελίξεις. «Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης σέρνει την περιοχή σε νέα ένταση  σε βάρος της υπονόμευσης των τουρκοελληνικών σχέσεων», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ξεκινήσει πρωτοβουλίες στην ανατολική Μεσόγειο με την ανακήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης από το 2006 υπογράφοντας συμφωνίες θαλάσσιων συνόρων με τις παράκτιες χώρες,  όπως η Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Ελλάδα και Ισραήλ διαθέτουν  πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στα ανοικτά της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Τουρκοκυπριακής πλευράς ενώ ετοιμάζουν  αγωγό μεταφοράς κάτω από τη Μεσόγειο Θάλασσα ( EST MED), αναφέρει μεγάλο τουρκικό ΜΜΕ.
Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχαν χθες τριμερή σύνοδο με τον βασιλιά Αμπντουλάχ της Ιορδανίας .
Στη συνάντηση στη Λευκωσία, ο βασιλιάς της Ιορδανίας υπέγραψε σειρά συμφωνιών με τους Έλληνες και τους Κύπριους, καταλήγει ο τουρκικός τύπος .
Στην ουσία η Τουρκία στοχοποιεί Ελλάδα-Κύπρο και Ισραήλ τους οποίους θεωρεί υπευθύνους για την υφαρπαγή της «τουρκικής ( ανύπαρκτης) ΑΟΖ με κέντρο την Ατάλλεια.

Υπενθυμίζουμε τουρκικό παλαιότερο δημοσίευμα που τόνιζε  ότι η  Τουρκία,   αν και το κράτος με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο,…. αποκλείεται από ορισμένες πραγματικές εφαρμογές , επειδή η πλειοψηφία των χωρών της περιοχής της αρνούνται τις «δικαιοδοσίες αυτές».

Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, καταλήγουν οι Τούρκοι. Δηλαδή ξεκινούν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα,  ΠΡΩΤΑ να το « επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Τα παρόχθια κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας δικαιούνται να συμμετέχουν στην κατανομή των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας . Το διεθνές νομικό πλαίσιο προσδιορίζει ότι η Τουρκία , η Αίγυπτος, η κατεχόμενη Κύπρος   και όχι η Συρία, η Λιβύη, το Ισραήλ, θα πρέπει να έχουν αμοιβαία ΑΟΖ με το Λίβανο.

Οι συμφωνίες για την  θαλάσσια δικαιοδοσία επιμερισμού θα πρέπει να αναθεωρηθούν , τονίζουν Τούρκοι ειδικοί . Στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία, αποκτά νέα διεθνή δικαιώματα και νόμιμα συμφέροντα στις ανατολικές περιοχές της Μεσογείου, με θαλάσσια δικαιοδοσία σύμφωνα με παλαιότερο χάρτη .

Σύμφωνα με ανάλυση ειδικών αμυντικών αναλυτών,  η Τουρκία προετοιμάζεται για διεκδικήσεις επίσημα πλέον  σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Με την ισχυρή ναυτική παρουσία φρεγατών, υποβρυχίων, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν ΑΟΖ εντός ελληνικού θαλάσσιου χώρου.

Για αυτό και έχουμε συνεχώς ένταση στα Ίμια και τα πέριξ νησιά , διότι οι Τούρκοι απλά προσπαθούν να επιβληθούν στην περιοχή. 

Δεν έχει σημασία ποιο ακριβώς «παιχνίδι» θα παίξουν οι Οθωμανοί  για να το επιτύχουν, σημασία έχει ότι θέλουν ΑΟΖ και συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.


pentapostagma.gr
SHARE

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ

θέλω να δώσω φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία καιπολλοί περισσότεροι την ζωή τους για την ΠΑΤΡΙΔΑ, ώστε να υπάρχουμε εμείς σήμερα ως Έθνος και πολίτες αυτής της ένδοξης χώρας που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ….

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

by click4money

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 24-11-2011 ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ Άρθρο 120 ΑΡΧΑΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΒΕΡΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Δ.Ν.Τ. ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΓΓΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΟΚΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΥΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΗΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ ΙΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΧΩΡ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΑΤΤΙΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΡΤΗΡΙΕΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΝΑΖΙ ΝΑΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΝΙΚΟΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΟΡΚΗΖΟΜΑΙ... Π.Α. Π.Ν. ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ Παναγιώτης Δαρίβας ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Ε. ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΟΙ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΟΚ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΤΟ 'ΞΕΡΕΣ? ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ANUNNAKI CHEMTRAILS CIA EURO HAARP ILLUMINATI INTERNET ISIS J.F.K. LEFTHY NASA PKK STEΑLTH UCK UFO WEHRMACHT