Tο ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη) σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.
Το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

«Δέκα χιλιάδες λίρες για το κεφάλι του Γρίβα». Το μυθικό ποσό με το οποίο οι Άγγλοι επικήρυξαν τον Διγενή. Αυτός επικήρυξε τον Χάρντινγκ.


Τον Οκτώβριο του΄55, η βρετανική κυβέρνηση, διόρισε τον Σερ Τζον Χάρτινγκ ως νέο διοικητή της Κύπρου. 
Ο «εξολοθρευτής» των Μάου Μάου στην Αφρική, έφθασε στην Κύπρο με την πρόθεση να
κάνει τα πάντα για να παύσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ.Οι Μυστικές Υπηρεσίες για τον Γρίβα.
Οι βρετανικές αρχές θέλοντας να επικηρύξουν τον αρχηγό τις Οργάνωσης, προσπαθούσαν δια αλληλογραφίας να βεβαιωθούν μεταξύ τους, ότι αυτός ήταν ο Γρίβας. 
Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του ΜΙ6 (μυστική υπηρεσία πληροφοριών) για τη Μέση Ανατολή, Γιαγκ, έγραφε: 
«Οι Αρχές στην Κύπρο θεωρούν μάλλον πιθανό ότι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ, με το ψευδώνυμο Διγενής, είναι στην πραγματικότητα ένας πρώην αξιωματικός του ελληνικού στρατού, συνταγματάρχης (ή στρατηγός), ο οποίος στη διάρκεια του πολέμου ήταν διοικητής της παραστρατιωτικής, αντικομμουνιστικής οργάνωσης “Χ”. 


Δυστυχώς πολύ λίγες πληροφορίες είναι γνωστές για την προσωπική εμφάνιση του Γρίβα στις αρχές ασφαλείας της Κύπρου και οποιαδήποτε σημαντική πληροφορία γι’ αυτόν θα πρέπει να τη γνωρίζουν». 
Στις 3 Μαΐου 1956, κυκλοφόρησε η επικήρυξη του αρχηγού της οργάνωσης. 
Με το δελεαστικό ποσό των 10.000 λιρών, τοιχοκολλήθηκαν αφίσες σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Κύπρου, δημοσιεύτηκε σε εφημερίες ενώ χρησιμοποιήθηκαν και τηλεβόες από ελικόπτερα, που μετέδιδαν το μήνυμα. Το πρακτορείο του Ρώυτερ μετέδιδε:
«Ο Γρίβας, ο οποίος άγει το 57ον έτος της ηλικίας του, φημολογείται ότι είναι ο μυστηριώδης αρχηγός της παρανόμου οργανώσεως ΕΟΚΑ, υπογράφει δε πάντοτε ως «Διγενής». 
Είναι στρατηγός του Ελληνικού Στρατού και έχει παραιτηθή των τάξεων αυτού, επολέμησε κατά της αντιστάσεως. 
Είναι χαμηλού αναστήματος και φέρει μικρόν μύστακα, εγεννήθη εις την Δωδεκάνησον, αλλά λέγεται ότι ανετράφη εις Λεμεσόν της Κύπρου. 


Προ πέντε εβδομάδων είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «ολλίγου δείν να συνελάμβανον» αυτόν εις την περιοχήν της Πάφου. 
Εν τούτοις ο Γρίβας παραμένει ασύλληπτος. 
Απίθανοι ιστορίαι κυκλοφορούν περί του στρατηγού Γρίβα. 
Ωρισμέναι εξ αυτών, βασιζόμεναι επί πραγματικών γεγονότων, ομιλούν περί αυτού ως «μαέστρου» εις τας μεταμφιέσεις και εμπειρογνώμονος εις την τακτικήν του ανταρτοπολέμου. 
Βρεττανοί αξιωματικοί εξεπαίδευσαν τον Γρίβαν εν Ελλάδι κατά την εποχή της Γερμανικής Κατοχής, ότε ο Γρίβας παρέμενεν ο ασύλληπτος αρχηγός της εθνικιστικής οργανώσεως αντιστάσεως «Χ», η οποία ούκ ολίγες φοράς εδημιούργησεν εις τους Γερμανούς μεγίστας δυσχερίας. 
Η ηγεσία της ΕΟΚΑ λέγεται ότι αποτελείται εκ τριανδρίας. 
Ο εις των ανδρών είναι επιφορτησμένος με τας επιχειρήσεις, ο δεύτερος με την πολιτικήν και ο τρίτος με την εκπαίδευσιν των πατριωτών. 

Πιστεύεται ότι ο Γρίβας είναι ο αρχηγός των επιχειρήσεων και, συνεπώς, υπό την ιδιότητά του αυτήν ευρίσκεται επί κεφαλής της τριανδρίας. Κοινόν μυστικόν είναι ότι- τουλάχιστον, ως πιστεύεται υπό των εδώ αρχών ασφαλείας- αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού υπηρετούν υπό τας διαταγάς του Γρίβα, αλλά μέχρι σήμερον άπαντες διέφυγον την σύλληψιν». 
Το ρεζίλεμα της αποικιοκρατίας Αν και τα λεφτά ήταν πολλά, ένα ποσό αμύθητο για την εποχή, κανένας δεν ανταποκρίθηκε στην επικήρυξη. 
Ο κόσμος βρισκόταν στο πλευρό της οργάνωσης και του Γρίβα κι έτσι δεν βρέθηκε κανείς να μαρτυρήσει οποιαδήποτε πληροφορία στον Χάρτινγκ. 
Όταν ο Γρίβας άκουσε την επικήρυξη από το ραδιόφωνο, πήρε ένα στυλό κι έγραψε τη δίκη του επικήρυξη.


ΕΟΚΑ ΕΠΙΚΗΡΥΞΙΣ Επικηρύσσομεν ΑΝΕΥ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΥΛΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ τον Γκαουλάιτερ ΣΕΡ ΤΖΩΝ ΧΑΡΤΙΓΚ 
Η εκτέλεσις τούτου είναι καθήκον παντός Έλληνος. 
Αντί υλικής αμοιβής, η οποία μόνον από χυδαίους και προς χυδαίους χορηγείται, θα ανακηρύξωμεν εθνικόν ήρωα, το δε όνομά του θα γραφή χρυσοίς γράμμασι εις το Πάνθεον των ηρώων του Κυπριακού απελευθερωτικού αγώνος, εκείνον ο οποίος θα εκτελέση τον σαδιστήν βασανιστήν του Κυπριακού λαού. 

ΕΟΚΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ 
Η επικήρυξη κυκλοφόρησε παντού και έγινε γνωστή ακόμη και στον τύπο και το ραδιόφωνο, κάτι που προκάλεσε ειρωνικά σχόλια εις βάρος του Χάρτινγκ. Πληροφορίες: Καθημερινή και Νίκου Παπαναστασίου ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΥΚΑΛΙΔΗΣ. ΤΟ «ΑΓΡΙΝΟ» ΤΗΣ ΕΟΚΑ Εκδόσεις Προσωπική Λευκωσία 2009. mixanitouxronou.com.cy
SHARE

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ

θέλω να δώσω φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία καιπολλοί περισσότεροι την ζωή τους για την ΠΑΤΡΙΔΑ, ώστε να υπάρχουμε εμείς σήμερα ως Έθνος και πολίτες αυτής της ένδοξης χώρας που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ….

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

by click4money

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 24-11-2011 ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ Άρθρο 120 ΑΡΧΑΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΒΕΡΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Δ.Ν.Τ. ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΓΓΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΟΚΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΥΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΗΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ ΙΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΧΩΡ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΑΤΤΙΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΡΤΗΡΙΕΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΝΑΖΙ ΝΑΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΝΙΚΟΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΟΡΚΗΖΟΜΑΙ... Π.Α. Π.Ν. ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ Παναγιώτης Δαρίβας ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Ε. ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΟΙ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΟΚ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΤΟ 'ΞΕΡΕΣ? ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ANUNNAKI CHEMTRAILS CIA EURO HAARP ILLUMINATI INTERNET ISIS J.F.K. LEFTHY NASA PKK STEΑLTH UCK UFO WEHRMACHT