Tο ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη) σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.
Το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

ΕΙΝΑΙ ΟΧΙΑ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; - Οδηγός | Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα επικίνδυνα και τα ακίνδυνα φίδια


ΦΙΔΙ: ΕΙΝΑΙ ΟΧΙΑ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Ένας γρήγορος οδηγός για να ξεχωρίζουμε τις οχιές από τα υπόλοιπα φίδια της χώρας μας. Αναγνωρίζοντας τις οχιές γνωρίζουμε ότι
οποιοδήποτε άλλο διαφορετικό φίδι συναντήσουμε είναι
ακίνδυνο για εμάς.
Σε όλες τις περιπτώσεις όμως δεν δοκιμάζουμε να χειριστούμε ένα φίδι αλλά και δεν το σκοτώνουμε. 
Όλα τα ερπετά της χώρας προστατεύονται από το νόμο. 
Στη χώρα μας μεταξύ όλων των ερπετών μόνο οχιές είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. 
Όλα τα υπόλοιπα είδη είναι εντελώς ακίνδυνα για εμάς. 
Μια οχιά για να μας δαγκώσει πρέπει να την πιάσουμε, να την πατήσουμε ή να την πλησιάζουμε σε απόσταση μερικών δεκάδων εκατοστών. 
Οι οχιές είναι ήπιου χαρακτήρα φίδια, αργοκίνητα και ποτέ δεν θα μας πειράξουν αν δεν τις ενοχλήσουμε και νιώσουν απειλή. 
Ποτέ μια οχιά ή οποιοδήποτε άλλο φίδι δεν θα μας κυνηγήσει!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα ζώα αυτά στο www.herpetofauna.gr

Χρήσιμα άρθρα: 
Υπάρχουν δηλητηριώδη ερπετά στην Ελλάδα και ποια; http://www.herpetofauna.gr/index.php…
Τι κάνουμε αν μας δαγκώσει οχιά: 
Σήμερα είδα στην αυλή μου μια οχιά και αναγκάστηκα να ερευνήσω αυτό το θέμα. Βρήκα πολύ χρήσιμη πληροφορία με σχόλια εδώ

Τα πιο σημαντικά θα σημειώσω:

1. Το κύριο χαρακτηριστικό της οχιάς είναι ένα κέρατο που υψώνεται στο μπροστινό μέρος της κεφαλής και το οποίο είναι ελαστικό και μαλακό. 
Το κέρατο αυτό δείχνει διαγώνια μπροστά. 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ένα σχέδιο ζιγκ – ζαγκ σε όλο το σώμα.

2. Το θειάφι θεωρείται απωθητικό των φιδιών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος όμως είναι η αποψίλωση και ο καθαρισμός κτημάτων και αγροικιών (όπου και τα περισσότερα κρούσματα).

3. Το ρούφηγμα στο δήγμα φιδιού μπορεί να προκαλέσει βλάβη από τη διάχυση του δηλητηρίου στους γύρω ιστούς, με κίνδυνο νέκρωσής τους, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα αφαιρέσει το δηλητήριο. ΠΟΤΕ δεν ρουφάμε το δηλητήριο. ΠΟΤΕ δεν κάνουμε τομές γύρω απο το δάγκωμα.

4.Δενουμε με επίδεσμο (κανονικό ή πρόχειρο όχι σφιχτά όλο τη σημειο που έγινε το δάγκωμα και όχι μόνο πάνω απο αυτό. 
Τα γενικά τοπικά μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται (πάγος, παγωμένα επιθέματα, αλοιφή), ενώ η χορήγηση του αντιισταμινικού χαπιού θα πρέπει να συνοδεύεται και από την χορήγηση κάποιου παυσίπονου για την αντιμετώπιση του ισχυρού πόνου. Η ανάγκη για ένεση κορτιζόνης στις περιπτώσεις αυτές είναι πιο συχνή, ενώ θα πρέπει να απευθυνθείτε στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα για να δει το τσίμπημα ο θεράπων ιατρός.

5.Το ασφαλέστερο είναι η γρήγορη διακομιδή στο γιατρό για να υποστηριχτούν το συντομότερο οι ζωτικές λειτουργίες του θύματος. Συνίσταται επίσης ψυχραιμία (μια κουβέντα είναι αυτό!) καθώς η υπερβολική έκκριση αδρεναλίνης αυξάνει την ταχύτητα κυκλοφορίας του αίματος και άρα την ταχύτητα διάχυσης.  
Για τον ίδιο λόγο το θύμα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ακινητοποιημένο μέχρι να φτάσει στο γιατρό.

6. Τέλος, οι αντιοφικοί οροί είναι πλέον παρελθόν, αφού αφενός δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες ποσότητες, αφετέρου η εμπειρία μας λέει πως μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που πάνε να λύσουν.

7. Εν ολίγοις κίνδυνος πραγματικός για τη ζωή υπάρχει μόνο στους πάσχοντες από σοβαρές αλλεργίες, επειδή τα συμπτώματα είναι αστραπιαία. Ψυχραιμία, να η πανάκεια.

8. Κλέίνουμε αμέσως πίσω μας κάθε πόρτα που ανοίγουμε. Ποτέ δεν αφήνουμε ανοιχτά τα πορτοπαράθυρα-οι σίτες είναι απαραίτητες.

9. Προσέχουμε αν πλησιάζουμε σε σημείο που υπάρχει νερό-όλα τα ζώα το αναζητούν.

10. Κυκλοφορούμε στα χωράφια με γαλότσες μέχρι το γόνατο και αν είναι δυνατό με παντελόνι από χοντρό ύφασμα. Το καλύτερο είναι να κάνουμε θόρυβο - χτυπάμε πχ το χώμα με ένα καλάμι.

11. Τη νύχτα δεν βγαίνουμε στο χωράφι παρά με καλό φακό. Δεν αγγίζουμε (τη νύχτα) δέντρα και φυτά γιατί πάνω τους βρίσκουν καταφύγιο σφήκες, σκορπιοί, φίδια , ποντίκια κλπ.

12. Δεν κοιμόμαστε στην ύπαιθρο παρά αφού βεβαιωθούμε ότι η σκηνή μας κλείνει από παντού και βεβαίως αφού καθαρίσουμε προσεκτικά το έδαφος εκεί που θα τη στήσουμε.

13. Θυμόμαστε πάντα ότι ΟΛΑ τα ζώα τρέμουν τον άνθρωπο και τον αποφεύγουν.

14. Αν το σπίτι μας έχει τζάκι, ελέγχουμε αν από την καμινάδα μπορούν να μπουν έντομα, πουλιά κλπ.Αν είναι αρκετά ψηλή η καμινάδα, μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

15. Δεν πλησιάζουμε σε πεταμένες σωλήνες ή σε σωλήνες που χρησιμεύουν σαν πάσαλοι περίφραξης-οι σφήκες χτίζουν φωλιές σε τέτοια μέρη.

16. Αν παρ΄ελπίδα ακουμπήσετε σφηκοφωλιά, η καλύτερη άμυνα είναι η όσο γίνεται ταχύτερη φυγή.

17. Αν σας τσιμήσουν σφήκες ή σκορπιός ή φίδι, πρέπει να πάτε αμέσως στο γιατρό. Όσο πιο πολλά είναι τα τσιμπήματα, τόσο πιο γρήγορα πρέπει να πάτε.

18. Λϊγα τσιμπήματα από μέλισσες (σε μη αλλεργικούς) δεν αποτελούν πρόβλημα.Τα πολλά είναι επικίνδυνα.


19. Γιατροσόφια για τα τσιμπήματα φιδιών δεν υπάρχουν.Χρειάζεται άμεσα ιατρική φροντίδα.
Ποιος ο ρόλος των φιδιών; 
Είναι ωφέλιμα ζώα; 

http://www.herpetofauna.gr/


SHARE

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ

θέλω να δώσω φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία καιπολλοί περισσότεροι την ζωή τους για την ΠΑΤΡΙΔΑ, ώστε να υπάρχουμε εμείς σήμερα ως Έθνος και πολίτες αυτής της ένδοξης χώρας που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ….

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

by click4money

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 24-11-2011 ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ Άρθρο 120 ΑΡΧΑΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΒΕΡΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Δ.Ν.Τ. ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΓΓΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΟΚΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΥΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΗΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ ΙΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΧΩΡ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΑΤΤΙΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΡΤΗΡΙΕΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΝΑΖΙ ΝΑΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΝΙΚΟΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΟΡΚΗΖΟΜΑΙ... Π.Α. Π.Ν. ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ Παναγιώτης Δαρίβας ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Ε. ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΟΙ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΟΚ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΤΟ 'ΞΕΡΕΣ? ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ANUNNAKI CHEMTRAILS CIA EURO HAARP ILLUMINATI INTERNET ISIS J.F.K. LEFTHY NASA PKK STEΑLTH UCK UFO WEHRMACHT