Tο ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη) σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.
Το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Ο Α.ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΗΣ CIΑ Ποιοι είναι οι «8» του ΠΑΣΟΚ που είχαν συμμετάσχει στην αιματοβαμμένη «ΕΟ 17Ν»; - Ενας από αυτούς είχε γίνει και υπουργός!


Πολύ σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ των δεκαετιών του '70 και του '80, ορισμένοι από τους οποίους έπαιξαν ρόλο μέχρι και στην πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το
2009, ετοιμάζεται να "δώσει" ο φερόμενος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης "ΕΟ 17 Νοέμβρη" Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα.

Τα στελέχη αυτά, προέρχονταν από το παλιό ΠΑΚ και είχαν εμφανιστεί στην "συνάντηση κορυφής" των ακροαριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων το φθινοπώρου του 1974 σπίτι στην Παλαιά Πεντέλη, φορώντας κουκούλες και συμμετείχαν στην πρώτη περίοδο της "17 Νοέμβρη", μέχρι την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981!

Οι συγκεκριμένοι διαφώνησαν με την άποψη των μετριοπαθών ότι πρέπει να υπάρξει μαζικός ένοπλος αγώνας, κατά τα πρότυπα των Ερυθρών Ταξιωαρχιών και της Prima Linea στην Ιταλία και έπρεπε α υπάρξουν κλειστές ομάδες, στρατιωτικά δομημένες στα πρότυπα των οργανώσεων που δρούσαν στην Γερμανία και στην Γαλλία.

Και οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι "Ο ένοπλος αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να ξεσπάσει η επανάσταση που θα οδηγήσει στην κοινωνική απελευθέρωση" (επί δικτατορίας, φυσικά, ο "ένοπλος αγώνας" δεν ήταν τίποτα περισσότερο από κάποιες αδιάφορης πολιτικής σημασίας, μικρής ισχύος βόμβες και ούτε μία επίθεση που να κατέληξε σε θάνατο στελέχους της τότε στρατιωτικής κυβέρνησης δεν υπήρξε, αντίθετα με το αιματοκύλισμα που ακολούθησε επί δημοκρατίας).

Στο απομονωμένο σπίτι συγκεντρώθηκαν 20 περίπου άτομα τα οποία προέρχονταν από διάφορες οργανώσεις της αντιδικτατορικής περιόδου όπως η «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση», ο «Άρης», η «20η  Οκτώβρη» και η «ΚΟ Μαχητής», κάποιοι από την ένοπλη πτέρυγα του ΠΑΚ κλπ.

Τα περισσότερα από τα μέλη αυτών των οργανώσεων με την πτώση της δικτατορίας είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στην αυτοδιάλυση. Εκείνοι που πήγαν στη συνάντηση της Πεντέλης ήταν εκείνοι που διαφωνούσαν με αυτή την προοπτική.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,  Χρήστος Κασσίμης, αλλά και κάποιοι άλλοι με κουκούλα: Ο «Κοσμάς», ο «Αρριανός», ο «Δαμιανός», ο «Ανέστης»  συνολικά τέσσερα άτομα.  Και ένας  με το ψευδώνυμο «Σαρδανάπαλος» χωρίς κουκούλα του οποίου η ταυτότητα επίσης δεν έχει αποκαλυφθεί.

Οι δυο πρώτοι ήταν οι «εκπρόσωποι» των δυο τάσεων που αναφέρθηκαν νωρίτερα. Ο Γιωτόπουλος ήθελε μια οργάνωση κλειστού χαρακτήρα ενώ ο Κασσίμης επέμενε στην μαζικοποίηση του ένοπλου αγώνα. Οι κουκουλοφόροι τάχθηκαν υπέρ του Γιωτόπουλου.

Ο Κασσίμης μετά τη συνάντηση ίδρυσε μαζί με κάποιους άλλους τον ΕΛΑ (σε ενέργεια του οποίου στο εργοστάσιο της AEG το 1977 σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς) και ο Γιωτόπουλος μαζί με τους πιο σκληροπυρηνικούς ίδρυσαν τη «17Ν».

Ποιοι ήταν αυτοί οι τέσσερις που ο Γιωτόπουλος γνώριζε ποιοι ήταν; Ηταν αυτοί που είχαν συμμετέασχει στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Ρ. Γουέλς στις 23 Δεκεμβρίου 1975 και στην δολοφονία του Ελληνοαμερικανού αξιωματούχου Τ.Τσάντες της πρεσβείας το 1983 οπότε ξεκίνησε η δεύερη περίοδος της δράσης της 17 Νοέμβρη.

Για καμία από τα παραπάνω εγκλήματα δεν έχει υπάρξει ομάδα ενόχων. Το καλοκαίρι της εξάρθρωσης της οργάνωσης, ο συλληφθείς Παύλος Σερίφης κατέθεσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης ότι συμμετείχε στην ομάδα που δολοφόνησε τον Γουέλς και ότι δράστης της δολοφονίας ήταν ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.  

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ωστόσο, αναίρεσε την κατάθεσή του, υποστηρίζοντας ότι ήταν προϊόν ψυχολογικής βίας. 

Για τη δολοφονία Γουέλς κανένας από τους κατηγορουμένους στη δίκη της 17Ν δεν καταδικάστηκε.

Ποιοι συμμετείχαν πέρα από τον φυσικό αυτουργό στην ομάδα; Τουλάχιστον έξι άτομα: Δύο οι εκτελεστές και άλλοι τέσσερις που προσέφεραν πάντα κάλυψη. 

Ο πλέον προβεβλημένος από την ομάδα των ΠΑΣΟΚων αποσύρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν έγινε κυβέρνηση το κόμμα, ύστερα από προτροπές έτερου αποβιώσαντος κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ήξερε ότι συμμετείχε γνώριζε ότι ο σύντροφός του στο κόμμα συμμετείχε σε ένοπλες ενέργειες της 17Ν. Ολα αυτά είναι έτοιμος να τα καταθέσει ο Α.Γιωτόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιωτόπουλος αρχικα ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση μέσα από την Λ.Ε.Α. της οποία θεωρείται εκ των ιδρυτικών στελεχών.

Το 1968 ταξίδεψε με εννέα ακόμα άτομα στην Κούβα προκειμένου να λάβει εκπαίδευση πάνω στις πρακτικές του ανταρτοπόλεμου! Ενας από τους υπόλοιπους έφτασε να γίνει και υπουργός στο ΠΑΣΟΚ, διατείνεται ο ίδιος!

 Ο Αλ. Γιωτόπουλος δεν ξεκαθαρίζει ακόμα αν ο πυρήνας των "οκτώ" του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν και σε άλλες δολοφονικές ή μείζονες τρομοκρατικές επιθέσεις των οργανώσεων  «1η Μάη» ή του «Ιούνη; '78», "Οκτώβρης '80" οι οποίες δεν έχουν εξιχνιασθεί.

Η ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση "Ιούνης '78" δολοφόνησε το 1979 τον απότακτο αστυνόμο Πέτρο Μπάμπαλη, μόλις δύο ημέρες αφ'ότου είχε αποσυρθεί η αστυνομική προστασίας του. Η "1η Μάη" και ο ΕΛΑ-"1η Μάη" έκαναν ενέργειες όπως αυτή το 1988 κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραυτόπουλου, τη βομβιστική επίθεση σε αστικό λεωφορείο γεμάτο μαθητές (κατά λάθος έκρηξη βόμβας με άλλον προορισμό) το 1985, επιθέσεις σε αστυνομικά λεωφορεία (θάνατος του αστυνομικού Απόστολου Βέλλιου στον Περισσό το 1994).

Για τις περισσότερες έχουν διατυπωθεί γενικές κατηγορίες, έχουν συγκεντρωθεί ενδείξεις για εμπλοκή συγκεκριμένων, όπως αυτού με το ψευδώνυμο "Πάρκινσον" που φέρεται να είναι σήμερα στέλεχος ΑΕΙ, και άλλων, χωρίς όμως οποιαδήποτε απόδειξη.

Να πούμε ότι από τις παραπάνω οργανώσεις μόνο ο ΕΛΑ είχε εμφανώς ζητήσει και έλαβε βοήθεια από το πρώην κομμουνιστικό μπλοκ, όταν η Σοβιετική Ενωση και οι σύμμαχοί της έδιναν πλουσιοπάροχα όπλα και εφόδια στις δυτικές ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ετσι κατέστη δυνατή και η εξάρθρωσή του πυρήνα της οργάνωσης όταν έπεσε το τείχος και οι δυτικές υπηρεσίες παρέλαβαν τα αρχεία της Στάζι που στήριζε ένα τμήμα της ελληνικής ακροαριστερής τρομοκρατίας.


pronews.gr - του Γιάννη Πετρίδη
SHARE

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ

θέλω να δώσω φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία καιπολλοί περισσότεροι την ζωή τους για την ΠΑΤΡΙΔΑ, ώστε να υπάρχουμε εμείς σήμερα ως Έθνος και πολίτες αυτής της ένδοξης χώρας που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ….

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

by click4money

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 24-11-2011 ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ Άρθρο 120 ΑΡΧΑΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΒΕΡΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Δ.Ν.Τ. ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΓΓΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ L-172 ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΕΟΚΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΠΡΟΟΙΟΝΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΥΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΗΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ ΙΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΧΩΡ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΑΤΤΙΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΡΤΗΡΙΕΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΝΑΖΙ ΝΑΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΝΙΚΟΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΟΡΚΗΖΟΜΑΙ... Π.Α. Π.Ν. ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ Παναγιώτης Δαρίβας ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Ε. ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΟΙ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΟΚ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΤΟ 'ΞΕΡΕΣ? ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ANUNNAKI CHEMTRAILS CIA EURO HAARP ILLUMINATI INTERNET ISIS J.F.K. LEFTHY NASA PKK STEΑLTH UCK UFO WEHRMACHT