Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση της Συρίας έστειλε 250 μέλη ειδικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Qamishli και εγκαταστάθηκαν στην βάση Tarteb στην Hasaka κοντά στα τουρκικά σύνορα, αποτρέποντας την είσοδο μιας τουρκικής μηχανοκίνητης ομάδας, ενώ πλέον η ρωσο-τουρκική αντιπαράθεση στα τουρκοσυριακά σύνορα, αλλά και στο εσωτερικό της Συρίας, που έχει αναπτυχθεί ένα τουρκικό Μηχανοκίνητο Σύνταγμα, λαμβάνει τον χαρακτήρα της ανοικτής σύγκρουσης.
Ετσι, ο τουρκικός Στρατός μετρά τις πρώτες απώλειές του: Τρεις Τούρκοι στρατιώτες (αποκλειστική φωτό) συνελήφθησαν αιχμάλωτοι κατά την διάρκεια τουρκικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Χαλεπίου από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες είχαν στήσει ενέδρα στην περιοχή.
Πέντε άλλοι Τούρκοι σκοτώθηκαν στην ενέδρα και επίσημα οι Τούρκοι παρουσιάστηκαν από τον συνασπισμό Σύρων και Κούρδων, αλλά η όλη επιχείρηση έγινε από μονάδα των Spetsnaz.
Στο μεταξύ ο τουρκικός Στρατός πραγματοποιεί μαζικές επιθέσεις κατά των θέσεων του συριακού Στρατού με πυροβολικό και άρματα μάχης. (δείτε πατώντας ΕΔΩ).
Τουρκικά άρματα μάχης μπήκαν στο χωριό Hemame στο Efrin, ενώ σήμερα μετέφερθηκαν και οχήματα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας στην περιοχή Jarablus η οποία βρίσκεται βόρεια του Χαλεπίου (πρόκειται για πέντε οχήματα Bozena 5 του τουρκικού Στρατού).
Εχουμε πλέον καταγεγραμμένης μια επιπλέον επιθετική κίνηση του τουρκικού Στρατού: Eισέβαλε στην Συρία από την περιοχή των Κούρδων στα χωριά, Banukih και Srmesakh, Karki, Tel Epeshka, Latifiyah, στο Qamishli, στην Εfrin, ακόμα και στο Ιράκ όπου βομβαρδίστηκε από το τουρκικό πυροβολικό το χριστιανικό χωριό Sharanish στην περιοχή Zakho κοντά στο προάστιο Dohuk κοντά στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας.
Για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προέλαση ο συριακός Στρατός ένωσε τις δυνάμεις του με τις συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις SDF και τους Κούρδους YPG με κάποια Τάγματα του FSA οι οποίοι αυτομόλησαν και ενώθηκαν με τις κυβερνητικές δυνάμεις και προχώρησαν σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις με μαζικές ανακαταλήψεις περιοχών στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας από το ISIS πριν φτάσουν τα τουρκικά στρατεύματα.
Ταυτόχρονα στο φως της δημοσιότητας έρχονται εικόνες και βίντεο από την καταστροφή τουρκικού κομβόι στο Χαλέπι από την Ρωσική Αεροπορία.
Τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν (δείτε πατώντας ΕΔΩ) ένα ακόμη τουρκικό κομβόι το οποίο μετέφερε μέσω ΜΚΟ πυρομαχικά και εξοπλισμό στους ισλαμιστές ενώ τα κιβώτια αναγράφουν τον τίτλο της τουρκικής κρατικής εταιρείας!
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες παρακάτω.

Embedded image permalink

Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Turkish state-run ammunition specialist #MKE boxes in the hands of notorious Uzbek jihadi group in Aleppo
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
 πηγή sama